Ahogy a tavalyi év sikersütije a mini cheesecake volt, az idei évé ez a sütés nélküli citromtorta lett.
Az alaprecept innen, de beírom, hogy itt is meglegyen (pl. Barbi, ha keresnéd legközelebb).
Én feleztem az eredeti adagot, így egy 20 cm-es formára lett elég ez:
10 dkg darált zabkeksz (csokis)
5 dkg olvasztott vaj
15 dkg mascarpone
10 dkg joghurt (1 kis pohár citromos joghurtot tettem bele)
5 dkg tejföl
5 dkg porcukor
2 dl növényi tejszín (habalap)
1 citrom és 1 lime reszelt héja
1 ek. lemon curd
0,75 dl frissen facsart lime- és citromlé
10 g zselatin
A vajjal elkevert darált kekszet egy tortaforma aljába nyomkodtam (sütőpapír a forma aljába!). Amíg a krém elkészült, hűtőbe tettem.
A citromlében elkevertem a zselatint, és alacsony lángon a zselatin teljes oldódásáig melegítettem.
Közben a krém minden más hozzávalóját kimértem, és mindent együtt jó habosra kevertem. A krémből egy-két evőkanálnyit a feloldódott zselatinhoz tettem, azzal jól kikevertem, végül a zselatinos részt keverés közben a maradék krémhez öntöttem.
A krémet a kekszes alapra öntöttem, és az egészet jól behűtöttem.
Kész.
Az első gondolattól a fénykép elkészültéig nem egészen két óra telt el, úgy, hogy azzal kezdtem, hogy elmentem bevásárolni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése