Tavaly augusztusban szomszédasszonyom, M@rti lelkes unszolására beiratkoztam egy távoktatásos (lol) cukrászképzésre.
Sokat gyakoroltam :-) egy keveset tanultam :-( és 21-én az utolsó vizsgáimat is letudtam!
Az elméleti rész nem volt túl izgalmas... A gyakorlati vizsgán viszont jókat húztam és a dísztortám is pont olyannak sikerült, ahogy elképzeltem.
Egészen pontosan így:
A sorsa kicsit tragikus lett: a vizsgáról hazafelé bekanyarodtam a Füzitői horgásztóra, ahol épp verseny volt, és ott egy zsebkés által feltrancsírozva szétosztódott, így pillanatok alatt egy morzsa sem maradt belőle... (Viszont legalább jobb háttér előtt is le tudtam fényképezni.) A belsejét tekintve arab kávétorta volt, amit a magam kedvére választottam ilyennek - még jó, hogy egy fél falat erejéig nekem is jutott.
Az egyik tételsorból a Feketeerdő tortát húztam, a másikból a Panna Cotta-t. A tortámon a tejszínhab díszítés kissé vállalhatatlan lett, de mentségemre legyen mondva, hogy előre felvert habból dolgozott mindenki, az volt, azt kellett szeretni...
Uzsonnasütemények tételsorból az islert volt szerencsém kihúzni. Fondánba mártottam, a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola ízléses tálcáján tálaltam, végül telefonnal fényképeztem...
Végül, de nem utolsó sorban köszönettel tartozom a gyakorlati lehetőségemért 2 db Zsoltnak. Majd sütök nekik valami finomat cserébe! ;-)
Jeles :-)
Gratulàlok! Minden nagyon jól néz ki! Most szívesen meg is kóstolnám mindet :) Hogyan tovább? A rendes vagy a rendetlen szakmádé a jövő? Virág
VálaszTörlésKöszönöm 😊 még nem igazán döntöttem el, hogy melyik lesz a rendes s melyik a rendetlen, de a szívem efelé húz 😍
VálaszTörlésGratulálok, gyönyörű munkák!
VálaszTörlés