2011. május 6., péntek

Yorkshire pudding

Répalány sült szűzpecsenyéjéhez készült köretként, de más szószos/mártásos húshoz is szóba jöhet a későbbiekben, mert nagyon finom, és végre valami más, nem csak a krumpli, meg a rizs...
Nigella receptje szerint készült, csak nem tepsiben, hanem kis felfújt-formákban.

Yorkshire pudding:

4 db tojás
3 dl hideg tej
25 dkg liszt
1/2 tk só
olaj

Mindenek előtt a sütőt kell előmelegíteni jó forróra, mondjuk kb. 220 fokra :-) 
A tojásokat jól összekeverjük a tejjel, sóval, és állni hagyjuk a keveréket 15 percig.
A sütőformákba kb. 1-1 teáskanálnyi olajat löttyintünk, és betesszük őket a sütőbe.
A pihentetés után a tejes tojáshoz szitáljuk a lisztet, és jó alaposan összekeverjük.
Kivesszük a sütőből a formákat. Vigyázat mert nagyon forró! Elosztjuk benne a masszát (max. a formák 2/3 részéig, mert megnőnek nagyon!), és visszatoljuk a sütőbe.
Kb. 15-20 perc alatt elkészül.























Na jó... csak rögtön a sütőből kivéve nézett így ki! Kicsit megzuhan / behorpad pár perc múlva, de ez az ízén mit sem változtat.
Nigella amúgy desszertként tálalta mézzel és tejszínnel leöntve - biztos úgy is nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése