2014. május 11., vasárnap

Nem piskóta

Vagy inkább de.
Közkívánatra, én eszerint sütöm:

Lia vizes piskótája (kedves társaság egy kedves tagjának receptje)

6 tojás
11 dkg kristálycukor
15 dkg porcukor
6 ek. forró víz
26 dkg liszt
1 cs. sütőpor

A tojásfehérjéket csipetnyi sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük. 
A sárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, közben kanalanként hozzáadjuk a forró vizet.
A lisztet, sütőport a sárga részhez szitájuk és hozzáadva a fehérjehab 1/3 részét jól elkeverjük. A maradék 2/3 habot óvatosan forgassuk a masszába.
24 cm-es forma aljára sütőpapírt teszek, ebbe jön a tészta.
200 fokos sütőbe teszem, 10 perc után a hőfokot leveszem 180-ra. Tűpróbáig sütöm (kb. 25 perc még a 180-on, de időt nem nagyon nézek, csak bökök :-) A formában hagyom kihűlni.
Kész.


A liszt egy része helyett mehet bele kakaópor, dió, mogyoró, egyebek...

2 megjegyzés:

  1. Már régóta ezt használom! :-) (Liának elhihetünk mindent, amit TORTA!)

    VálaszTörlés
  2. Gyakran ezzel a recepttel sütök én is, szeretem a kakaós változatát is!

    VálaszTörlés