2014. október 23., csütörtök

Végre lett egy rendes szakmám :-)

Még egy :-D

Tavaly augusztusban szomszédasszonyom, M@rti lelkes unszolására beiratkoztam egy távoktatásos (lol) cukrászképzésre.
Sokat gyakoroltam :-) egy keveset tanultam :-( és 21-én az utolsó vizsgáimat is letudtam!
Az elméleti rész nem volt túl izgalmas... A gyakorlati vizsgán viszont jókat húztam és a dísztortám is pont olyannak sikerült, ahogy elképzeltem.

Egészen pontosan így:


A sorsa kicsit tragikus lett: a vizsgáról hazafelé bekanyarodtam a Füzitői horgásztóra, ahol épp verseny volt, és ott egy zsebkés által feltrancsírozva szétosztódott, így  pillanatok alatt egy morzsa sem maradt belőle... (Viszont legalább jobb háttér előtt is le tudtam fényképezni.) A belsejét tekintve arab kávétorta volt, amit a magam kedvére választottam ilyennek - még jó, hogy egy fél falat erejéig nekem is jutott.

Az egyik tételsorból a Feketeerdő tortát húztam, a másikból a Panna Cotta-t. A tortámon a tejszínhab díszítés kissé vállalhatatlan lett, de mentségemre legyen mondva, hogy előre felvert habból dolgozott mindenki, az volt, azt kellett szeretni...


Uzsonnasütemények tételsorból az islert volt szerencsém kihúzni. Fondánba mártottam, a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola ízléses tálcáján tálaltam, végül telefonnal fényképeztem...


Végül, de nem utolsó sorban köszönettel tartozom a gyakorlati lehetőségemért 2 db Zsoltnak. Majd sütök nekik valami finomat cserébe! ;-)


Jeles :-)

3 megjegyzés:

  1. Gratulàlok! Minden nagyon jól néz ki! Most szívesen meg is kóstolnám mindet :) Hogyan tovább? A rendes vagy a rendetlen szakmádé a jövő? Virág

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm 😊 még nem igazán döntöttem el, hogy melyik lesz a rendes s melyik a rendetlen, de a szívem efelé húz 😍

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok, gyönyörű munkák!

    VálaszTörlés