2015. március 12., csütörtök

Néró

Néhány ilyen gyögyszem miatt érte meg elvégezni a cukrász sulit.

Szóval:

20 dkg liszt
17 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 db tojássárgája
10 g citromhéj
10 g vaníliás cukor

baracklekvár
étcsoki

A porcukrot a puha vajjal habosra kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat is. Fakanállal tovább keverjük és mehetnek hozzá a liszt és az ízesítők. Sima csöves nyomózsákból sütőpapírral borított sütőlemezre félgömböket formázunk. 180 fokos sütőben halványra sütjük.
A kihűlt félgömböket baracklekvárral kettesével összeragasztjuk, végül olvasztott csokival spineljük (tudományos, igaz? :-) = becsíkozzuk).


Mi igen szeretjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése