2012. június 13., szerda

Brownie - ami annyira azért édes, hogy még brownie maradjon, de azért még mi is megesszük

Ezt is csak gyorsan bepötyögöm, hogy ne kelljen hosszú perceken át keresnem, vajon melyik receptből is szoktam sütni - megtalálni ugyanis mindig sokkal tovább tart, mint aztán elkészíteni. Moha receptje az, ami nekünk is a legjobban bejött, az eddigi próbálkozásaim ugyanis  - számomra legalábbis - szinte ehetetlenül édesek voltak!

Egyszerű, gyors és igen csokis:

20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
20 dkg sötétbarna nádcukor
3 tojás
10 dkg liszt
1 ek. kakaópor

A csokit megolvasztjuk - szégyen, nem szégyen: én nagyon óvatosan ugyan, de mikróban - majd félretesszük.
A puha vajat a barnacukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, majd a liszttel elvegyített kakaóport és végül az olvasztott csokit.
Sütőpapírral bélelt 21×21 cm széles tepsibe simítjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük - természetesen vigyázva arra, hogy ne száradjon meg a tészta, hanem a belseje kissé "szottyos" maradjon!
A formában hagyjuk kihűlni.


Készült már úgy, hogy a fele rész étcsoki narancsos volt, úgy is igen finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése