Kiválóan alkalmas vendégek elkápráztatására mindenféle különösebb erőfeszítés nélkül, mert bár nem annak néz ki: nagyon-nagyon egyszerű!
Amúgy meg Andinak írom le, hogy meglegyen, ha legközelebb keresné :-)
A recept eredetileg innen.
Tészta:
4 tojás
13 ek. cukor
1 dl olaj
1 dl tej
13 ek. liszt
1 cs. sütőpor
+ 2 ek. kakaópor és 1ek. tej
Kókuszkrém:
1/2 l tej
5 ek. cukor
3 ek. liszt
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
Tetejére (bár én a főzött csokimázat jobban szeretem, most a gyorsaság kedvéért, és a mielőbbi megkötés reményében):
5 dkg étcsoki
1/4 dl olaj
(ez befedi teljesen, de ha valaki fél, hogy nem tudja elosztani, duplázhatja is az adagot)
A tésztához valókat jól összekeverjük, majd kettéosztjuk és az egyik részhez hozzáadjuk a plusz kakaóport és a tejet.
A barna tésztát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a teteje megszilárdul.
Közben elkészítjük a kókuszkrémet: a tejet összefőzzük a cukorral és a liszttel, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vaníliát és a kókuszreszeléket.
A kókuszkrémet elkenjük a sütőből kivett - kb. megsült - barna tésztán, majd óvatosan elsimítjuk rajta az addig várakozó sárga tésztát is, és ez az egész mehet vissza a sütőbe kb. 30 percre, ami alatt szép világos színűre sül.
Hagyjuk teljesen kihűlni, a tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
A csokinak nálam nem nagyon volt ideje megkötni, mert mindenképpen le akartam fényképezni, mielőtt elvisszük, de különösebben nem bánkódtam, mert később sem volt ideje megkötni, olyan hamar elfogyott :-)
Szia! Az lenne a kérdésem,hogy kb. mekkora tepsiben sütötted?
VálaszTörlésKöszi, Niki
finom
TörlésKöszi ... most sütöttem, nagyon izlik a családnak.
VálaszTörlésBocsánat, de nem láttam a megjegyzést :-( közepes méretű (kb 20*30)
VálaszTörlésÉs örülök neki, tényleg finom :-)
VálaszTörlésNagyon finom lett, én is köszi!!!
VálaszTörlés