Hátha valaki rebarbarás receptet keres. Egynek jó lesz ez is.
Finom volt, bár nem volt túl kapós... Lehet nagyobb sikere lett volna, ha nem közlöm előre, hogy rebarbara van benne. A pasikat ez a tény eltántorította, a nőket kíváncsivá tette. Kár, hogy éppen a pasik voltak többségben...
Szóval:
3 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 tojás
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
235 ml író (nálam ugyanennyi tej + 1 tk citromlé)
50 dkg rebarbara
eper (már nem emlékszem mennyi - egy doboz, mínusz, ami közben elkopott)
Mindent szépen összekevertem. Belesimítottam a tésztát egy közepes - sütőpapírral bélelt - tepsibe, majd rászórtam a tetejére a megtisztított, feldarabolt rebarbarát, és a félbe / negyedekbe vágott epret.
A gyümölcsre rámorzsoltam az alábbiakból gyúrt "tésztát":
3 dkg liszt
5 dkg cukor
3 dkg puha vaj
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 40-45 perc alatt sült meg. A tepsiben hagytam kihűlni.
A kép jó lett. Ami nagyban köszönhető - a tehetségemen túl - az epernek is.
Amúgy valaki mondja már meg, hogy meg kell e hámozni a rebarbarát, avagy sem?! Én lehúztam a héját, de így lejött a szép rózsaszín színe is :-( (Az eper igazából csak ezért jött képbe - a színe miatt - , különben nélküle sütöttem volna.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése